måndag 7 juni 2010

Det luktar nybakat!

En doft av nybakat har spridit sig i lägenheten. Det är ett par BONT skor som står i ugnen och blir varma, mjuka och formbar. Efter 20 minunter i ugnen så fick de sitta 10 minuter på fötterna och svalna. Därefter har man ett par formgjutna skor som sitter perfekt på fötterna och är styva rakt igenom hela skon.
Känslan i dem, såhär efter en första provtur, är imponerande! De sitter väldigt skönt redan och jag verkar inte ens behöva någon tid för att vänja mig vid dessa skor som mer kan liknas vid pjäxor än vanliga skor eftersom det är format carbon runtom hela foten. Det märktes också när man satte på sig dem för det var riktigt svårt att komma ner i dem, men väl med foten på plats så känns formgjutningen runt foten och de sitter som ett smäck! Just detta gör att man får gott stöd i hela trampet vilket gav skillnad i igångdraget, både för att de smiter åt så bra och för att de är så styva runt om.
Den sista ack så viktiga fördelen (för en cyklist) är att de också är väldigt nygga, matchar klockrent till såväl våra kläder som till cykeln.

2 kommentarer:

Joel Håland sa...

När du bakade skorna, vad tog du bort på skorna innan du satte in dem i ugnen? Är det nödvändigt att ta bort alla spännen och grejer?

Roadrunner sa...

Tog bort sulorna inne i skorna (de trodde jag först var fastlimmad men de går att få ur), det var det enda. Alla spännen och sånt kan sitta kvar. Klossarna och dess skruvar får man dock inte ha monterad. (om man gjort det i förväg)