måndag 29 september 2014

100km lagtempo, blåsigt och tärande

Borde egentligen ha satt igång säsong 2015 i onsdags efter en kortare vila. Nu har det blivit lite sådär med det, blivit ett varanandags schema då jag tyvärr inte riktigt klarat att bara köra de där passen oavsett förhinder, så som man borde.

Men det blev ett rejält träningspass på söndag i form av 100km lagtempo på 4man. En väldigt spontan idé som jag sa ja till på fredag kväll då Vincent's lag hade fått ett sjukdomsbortfall. Visste egentligen väldigt lite om det. Inte hur banan såg ut. Kände bara en av de jag skulle köra med och inte de övrigas kapacitet. Visste inte heller vad laget hade för målsättning. Ett fall av att hoppa in och bara köra helt enkelt!

Som en uppstart på träningen så blev det också så pass slitsamt som man hade kunnat tänka sig. Försökte ta så mycket jag orkade och så hårt som gruppen orkade. Efter en väldigt dålig start så hittade vi rytmen och det kändes riktigt bra, även om man noterade att det malde ner mer och mer i sätesmuskeln då banan var så platt att det inte fanns någon poäng i att stå upp, annat än för omväxling.

Men det var rejält med vind och det tog till slut ut sin rätt. Började med att vi nätt 1 mil före mål råkade få lite däckskontakt vid ett dragskifte. Det skickade Adam ner i diket för övning av CX-färdigheterna, det gick som tur var bra men med så kort kvar var Vincent taggad och bestämde snabbt att vi kör vidare på 3pers till mål, eftersom tiden ändå togs på nr 3.

Det som återstod var dock en brutal motvindssträcka med, vid det här laget, rätt mosiga ben. Niel var också rejält trött nu och fick slita som ett djur och bitvis stå att spurta för att gå med på hjul, men han
kämpade som en riktig vinnare. Sista kilometrarna blev ungefär lika strulig som de första där vi hade svårt med vågspelet att gå så fort som möjligt utan få luckor. Blev inte direkt någon snygg sammanhållen målgång då jag valde att släppa Vincent's hjul för att se till att hjälpa dra Niel, som var 3:e och den vår tid skulle tas på.

Var ett bra sätt att verkligen kunna köra slut på sig och bra av Salvador Ra att arrangera detta, hoppas det återkommer för då lär jag göra det.



Inga kommentarer: