onsdag 8 oktober 2014

Traineråtergång

Har efter lagtempoloppet på riktigt kommit igång med säsong 2015 i och med vinterträningen. Det är slående på ett tragiskt sett hur snabbt tröskelnivån droppar av när man tar en liten paus den här tiden på året.

Det är liksom bara att börja om med FTP-nivåerna nu igen, trots att det inte alls är länge sen de låg på tävlingsnivå. Men 10% sa tack för sig så det är bara att börja om igen.

Trainern har fått börja stå till tjänst igen för även om det fortfarande är fullt godkänt temperaturer utomhus så är marginalerna för mörkret små om man ska hinna ut på ett pass efter jobbet. Ärligt talat tycker jag bättre om och får bättre effektivitet av att köra intervaller på trainern än att sticka ut och frysa också. Helgpassen är givetvis en helt annan sak, avnjuter fortfarande gärna distanspassen på helgerna på racern

Om det här året var ett mer klassiskt upplägg av träningsblocken som följde "the cyclists training bible" så kommer jag nu återgå mer mot fjolårsschemat, särskilt i hänseende till intensitet under uppbyggnadsfasen. Fick känslan av att årets färre hårda pass i förmån för fler aerobpass visserligen fungerade på sitt sätt men gjorde mig mindre jämn och slittålig.

Tänker inte börja dunka Sufferfest och korta intervaller för fulla muggar redan nu men mer 20'or, några pass som uppgraderas från aerob till sweet spot och till och med någon 4'a blir det.

En riktigt säker målbild på vad träningen ska resultera i, dvs hur nästa säsong kommer se ut, har jag dock inte ännu vilket gör det något svårare att engagera sig till 110% men för tillfället får målet vara "bli bättre" hur vagt det än må vara.

2 kommentarer:

Tom sa...

Du känner inte att du börjar för tidigt?

Roadrunner sa...

Jo, på sätt och vis finns den oron, har också läst Fredrik's blogg. Men det är ett sätt att hitta en utveckling, fler timmar med basträning (ett block extra) Det finns anledning att kunna behöva en växel till nästa säsong.

Sen har jag även 2v totalt uppehåll i November vilket kommer bryta upp det hela något