onsdag 2 april 2014

En vecka på Mallorca

En härlig och strukturerad vecka på Mallorca med ett gött gäng ur HRT är tyvärr över och verkligheten har slagit till igen med kyla på riktigt och lite fallande snöflingor då och då. Å andra sidan var det ifjol fortfarande riktigt vinter vid den här tiden.

Denna gång på Mallorca, min 5:e, stod ut genom att den var mer strukturerad än vad jag tidigare kört när jag varit där, då det varit allt ifrån "hipp som happ" till "lite planer på vad för sorts pass det borde vara". Nu körde vi med en plan på såväl sortens pass som sträckning och inkluderade teknikövningar o.s.v.

Den stod också ut som en av de kyligare, har haft det sämre då jag en gång var där när det regnat konstant och var kallare än i Sverige, men har också haft riktigt solsemestermässiga resor. Mallorca kan helt enkelt vara lite hur som helst denna tid på året. Men.kan inte klaga för vi hade runt 15ºC och uppehåll, samt en topp på 18ºC den längsta dagen när vi även var över Puig Major, där det annars kan bli lite kallt. Lyckades faktiskt få till den ack så viktiga randen på benen, även om nyansskillnaden är liten.

Till slut var det också tävlingen sista dagen, Trofeu Montuiri, som gjorde hela resan klart minnesvärd. 170 man stort startfält innehållande såväl exproffs från Katusha och Kelme som Continentallag och Världsmästaren i Madison på bana. Det gick undan värre och var många långa stunder bara ett långt pärlband. Var dessutom lika seriöst arrangerat som SM normalt skulle vara i Sverige. Kändes gott nog att bara lyckas gå med runt vilket inte ens hälften av fältet gjorde. Att det dessutom var som sista dag på en 25½ timmes träningsvecka gjorde det ännu lite sötare.

Inga kommentarer: