måndag 3 november 2014

Säsongens lista

Följer traditionen och mitt eget reflektionsbehov och listar årets högt och lågt, brett och smalt.

  • Säsongens formtopp: Tragiskt att det ska behäva vara min DNF som är formtoppen, men det kändes sjukt enkelt och lätttrampat så länge jag satt med i klungan, "No chain" som en viss dopare brukade säga. Sen punkterade jag och fick säsongens väntan...
  • Säsongens formtopp 2: ...Men å andra sidan kanske NMM linje i Sandefjord var årets formtopp. Kändes inte så till en början men en unik känsla att bara känna sig bättre desto längre ett lopp förlöper och att mot slutet kunna alternera dragjobb med attacker.
  • Säsongens formsvacka: Kommer snabbt att tänka på VM-finalerna men faktum är att det inte var formen som skapade undermåligt resultat där. Kanske var Kinnekulle den prestationsmässigt sämsta, nöjd med min körning på Kinnekulle cyclasic men hatar det där Kinnekulleloppet, kan ingen jämna den knölen med marken snart nog så vi slipper det loppet i kalendern?
  • Säsongens jobbigaste: Att tävla i ett 170 man stort startfält innehållande såväl Continentallag och Världsmästaren i Madison på bana samt exproffs från Katusha och Kelme gjorde att det gick undan värre på Trofeu Montuiri på Mallorca. Kantvind, lite småbackar och gatstensrace genom en liten spansk by gjorde att benen stod åt alla håll!
  • Säsongens misärväder: Generellt sett en väldigt bra sommar och därför bra väder på många tävlingar, men INTE på Hofvet tempot! Stark vind, regn, hagel och bitvis snö(?) är inget som en tempodräkt är gjord för. Var funktionär och därför på plats bland de första, men startade sist, isglass på istiden!
  • Säsongens dragjobb: När jag insett att jag inte skulle ta mig lös på VSM ägnade jag mig istället åt att tillsammans med Nils Karlsson jobba in de 2 starka åkare osm faktiskt hade kommit lös, 1½ varv i spets i slutet på ett mästerskapslinje gjorde mumma i benen.
  • Säsongens väntan: Punkterade på UWCT linjet i Köpenhamn, inväntade servicebil. Ingen kom efter klungan, eller nästa klunga, eller nästa. Pratade med en dansk för att få låna telefon och ringa Taxi, fick istället en stol, en macka och pilsner. Kom en MC som sa att servicebil var på gång. Väntade, väntade ... och väntade. Blev totalt 3½ timme väntan innan jag fick tag i en taxi. Fick sen gå 2km i strumporna för att hämta min plånbok som låg vid målet för att betala taxin.
  • Säsongens flytt: Skulle kunna vara till Ystad, löjligt förtjust i den lilla krampskapande Wallanderhålan. Att det varit riktigt varmt och skönt de få gånger jag varit där gör inte saken sämre! (men är såklart roten till att det varit krampskapande)
  • Säsongens upplevelse: UWCT i Ljubljana och då menar jag inte bara för att tävlingarna var oerhört proffsigt arrangerade och hade internationallt fält och mycket publik. Utan även för att jag lyckades få med frun och vi passade på att turista en hel del i Slovenien vilket jag skulle rekomendera alla!
  • Säsongens zick-zack: Tempoformkurvan och därmed även tempomotivationskurvan. Total oreda på allt vad tempoåkning hette i år och därför noll stabilitet i åkningen, blandade riktigt bra lopp med rent usla där man på riktigt fick skämmas. Var snuskigt nära att byta tempocykeln till MTB men tror jag fick ordning på allt inklusive kropp, cykel och position lagom tills säsongen var slut, bra tajming!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Kul att du gillade Slovenien, det var där jag bodde när jag började cykla och dit jag styr färden när jag vill cykla i berg!

/anonym bloggföljare

Unknown sa...

Väldigt vackert och bra för cykling! Skulle gärna åka dit på träningsläger men tror inte riktigt de har vädret den tiden man vill iväg på det.