fredag 9 januari 2015

Reflektioner på preliminärt tävlingsprogram

Ett preliminärt tävlingsprogram, eller "planeringsunderlag" som SCF väljer kalla det, finns nu ute på SCF's hemsida.

Man ska kanske inte dra för stora växlar på det ännu så länge men det finns några få reflektioner som ändå redan går att göra som kan få en att till viss del börja rikta tankarna mot den härliga tävlingssäsongen.

Till att börja med (på fler sätt en 1) är Kinnekulle flyttat från sin tidigare plats i slutet på Maj till första lopp för lvg-säsongen, i kalendern. Men Östgötaloppet kommer gå helgen före, 12/4 enligt vad det ser ut på CK Hymers egna sida. Det känns ovanligt tidigt men det är det säkert inte, jag brukar alltid tycka det.

Däremot så har jag inte sett någon information om det relativt nyligen återuppståndna Jkpg varvlopp, som de senaste åren gått dagen före. Jönköping CK har förut varit tidiga med att annonsera sitt lopp så kanske det inte blir av i år? Vore synd, en rolig bana!

Men därpå är det alltså Kinnekulleloppet och jag tror att det kommer förändra lite vilka som kör bra på den välkända och hemska kullen, då det kommer bero en hel del på vilka som har hunnit få bra form tidigt på säsongen (som det ändå är när det handlar om den svenska säsongen) För egen del är det som vanligt, jag kommer endast köra den om under tvång, vilket innebär om den finns med i Seniorcupen.

Hammarö 3-dagars finns återigen också med i schemat vilket känns riktigt roligt. Hoppas de har alla sina ansökning på plats i tid så det blir lite etapploppskörning för mig i år, något som jag tyvärr missade helt förra säsongen.

Därpå rullar det på i ungefär vanlig anda, förhoppningsvis saknas det en hög med tävlingar i schemat fortfarande. Brukar alltid kännas tunt såhär års men reder sig. Ett exempel är att det inte finns något lopp mellan Arlanda Test Track Race och Falkenloppet. Vet inte exakt hur det går för Valhall och deras Luma GP men kommer ärligt talat inte köra det ändå, men hoppas att Dybeckstempot gör en sen entré i schemat även i år!

Men mer anmärkningsvärt är SM. Ingen arrangör finns på plats ens för elit-SM på lvg och givetvis finns därmed inte ens Masters-SM med på kartan. Tydligen har Örebro dragit sig ur att arrangera SM (surprise-surprise) så SCF är i jakt på ny arrangör. Man blir lite orolig när ett arrangemang så som LVG-SM ska ha svårt att få en arrangör. Är det stor cyklings- och motions-trend men ganska liten trend för tävling som är grejen?

Inga kommentarer: